Válaszd az életet!

2021.09.27. 12:17

Megelőzési és oktató akciókat tartottak a rendőrök

Fotó: Rendőrség

A Bihar megyei rendőrök szeptember 16–22. között megelőzési és oktató jellegű akciót tartottak a ROADPOL Safety Days projekt keretében. Az akció szlogenje Válaszd az életet!, és célja az volt, hogy tudatosítsák, milyen veszélyek érhetik a járókelőket, autósokat, bicikliseket a forgalomban. Tevékenységek zajlottak Nagyváradon, Margittán és Székelyhídon. A kerékpárosokkal ismertették a közlekedési szabályokat, felhívták a figyelmet ezek betartására és egy fényvisszaverő mellényt ajándékoztak nekik a biztonságos közlekedés céljából. Az autósok és a jövendőbeli autóvezetők kipróbálhatták egy szemüveg segítségével, hogy milyen lehet ittasan vagy bedrogozva vezetni, hogy megértsék, ez miért veszélyes. A rendőrök a gyermekekkel az alapvető közlekedési szabályokról beszélgettek.

Szeptember 21-én, a Halálos közlekedési balesetek nélkül elnevezésű európai napon a rendőrök Nagyváradon, a Bunyitai-ligetben szerveztek programokat Mozogj. Maradj egészséges jelszóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában