Látogatás

2021.07.16. 11:30

Thaiföldi vendég a Nagyváradi Egyetemen

Thaiföld nagykövete, Chairat Porntipwarawet látogatott el a hét közepén a Nagyváradi Állami Egyetemre, akit dr. Sanda Filip, dr. habil. Sorin Borza és az egyetemi szenátus elnöke, dr. Aurel Căuș fogadott, derül ki az intézmény közleményéből. A nagykövet a könyvtár folyosóján találkozott négy thaiföldi diákkal, akik jelenleg Orvostudomány és Gyógyszerészet szakon tanulnak itt. Egy velük való rövid beszélgetés után Porntipwarawet ünnepélyesen levezényelte a „thai-sarok” átadását, ami egy állandó kis kiállítás lesz az egyetemen könyvekből és különleges thaiföldi kézműves munkákból.

A látogatás alkalmával a thaiföldi nagykövetség egy méretes adománycsomagot is átadott az egyetemnek, mely a történelmi és művészeti kötetek mellett thaiföldi vonatkozású könyvekből áll. A nagykövet kihangsúlyozta, fontos ez a látogatás, hiszen egy gyümölcsöző együttműködés kezdetét jelenti a thaiföldi Rangsit és a Nagyváradi Egyetem között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában