Foglalkozások

2021.06.28. 09:12

Gyermekprogramok a Szent László Napokon

Pikó Stefánia

A kilencedik Szent László Napok szervezői a kicsikre is gondoltak, hiszen számos foglalkozást szerveztek a hétvége folyamán családosok, gyerekek számára is. Nagy volt a választék a gyerekprogramokból szombaton és vasárnap egyaránt. Ezeket a délelőtti órákban tartották meg, 10 és 13 óra között, így – bár egyébként is árnyékos helyen zajlottak a foglalkozások – mire nagyon felmelegedett volna az idő, hazaindulhattak. Sziraczki Katalin óvodapedagógus és gyakorlott Kerekítő-foglalkozásvezető idén is jelen volt a családi programokon, 10 órától fogadva kicsiket és szüleiket a Kerekítő manó baba-mama foglalkozásra. A nagyobbaknak kézműves műhelyekkel készültek, ahol textilfestéstől kezdve gyöngyfűzésen át, a kollázstechnika rejtelmeivel is megismerkedhettek.

A Maros Művészegyüttes, amely péntek este inkább a felnőttek számára készült előadással, szombat délelőtt a Szép Palkó mesejátékot adta elő a gyerekeknek. Nem maradhattak el a Csillagocska Alapítvány foglalkozásai sem: a Csillagocska és a Soroglya zenekar is ellátogatott a várba, hogy úgynevezett hangszersimogatót tartson a gyerekeknek, akik hagyományos hangszereinkkel ismerkedhettek meg ily módon.

Pázmán Ida szövőműhelye szintén nyitva állt szombaton és vasárnap egyaránt, itt tanulhattak a gyerekek gyöngyfűzést és fafestést. Vasárnap gyerekek és szüleik, a Fejedelmi udvarban, az árnyékban körbeülve kísérhették figyelemmel Semlyényiné Mizák Ágota óvodapedagógus interaktív mesefoglalkozását. Eközben a nyári színház színpadánál nagy volt a készülődés, hiszen a Lilliput Társulat is bábjátékkal készült. A vasárnapi gyerekprogramok Tóth Péter Lóránt versvándor Szent László-napi foglalkozásával zárultak.

Fotók: Alexandru Nițescu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában