Szemszög

2021.01.12. 19:40

Kiállítás a Vilidár István Fotógalériában

Fotó: Nicoleta

Újabb kiállítás várja csütörtöktől a művészetkedvelőket a várbeli Vilidár István Fotógalériában. A nagyváradi galéria falain ezúttal Nicoleta Păunaș, târgoviște-i földrajztanár, amatőr fotóművész alkotásai kapnak helyet. Az alkotó elmondása szerint a fotóművészet nem már mint a fénnyel való festés, az életet pedig a fény által ismerjük meg, általa nyernek a dolgok színt és értelmet. A fotóművész 2015-től együttműködik az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesülettel, 2012-től foglalkozik fotózással. 2013-ban részt vett a nagyváradi Tavirózsa Fotóklub által megszervezett Premfoto Nemzetközi Szalon kiállításán, részvételét Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly emlékéremmel díjazták.

Az én szemszögemből címet viselő kiállításon 50, különböző műnemű – természetfotó, szociofotó, portré – fotót lehet megtekinteni. A Nagyváradi Városi Múzeum partnerségében létrejövő kiállítást január 14-én, csütörtökön 16 órától nyitják meg, az eseményt az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület Facebook-oldalán élőben közvetítik. Az érdeklődőket Tóth István, az egyesület elnöke köszönti, az alkotásokat dr. Ramona Novicov műkritikus ismerteti. Fellép a Duo Varadiensis tagja, Thurzó Sándor József (brácsa).

A kiállítás ferbruár 12-ig, naponta 8 – 20 óra között ingyenesen látogatható. Az alkotások megtekinthetők az egyesület honlapján is (www.eurofotoart.com).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában