Bérek

2020.12.03. 10:21

Kifizetik a gyermekvédelmi dolgozókat

A meglévő harmincnégyből harminckét tanácsos kapcsolódott be a Zoom platformon keresztül tegnap délelőtt online zajlott, körülbelül hat percet tartott rendkívüli és azonnali megyei tanácsülésbe.

Ciucur Losonczi Antonius

Călin Gal alelnök jelezte, hogy a múlt pénteki kormányülésen a tartalékalapból jóváhagytak 8,2 millió lejt a Bihar Megyei Gyermek- és Társadalomvédelmi Főigazgatóság (DGASPC) számára. Ezt a határozatot tegnap publikálták a Hivatalos Közlönyben, ma pedig az önkormányzatnál aláírják a DGASPC-re vonatkozó döntést, hogy ki lehessen fizetni a béreket az intézmény alkalmazottjai, illetve a kiszervezett szolgáltatásokat ellátók számára. A két napirendi pontban szereplő 11,3 millió lejt (ami azért maradt meg, mivel az oktatás online valósul meg, ezért nem kell költeni a tej-kifli programra) kiegészítik ezzel a 8,2 millió lejjel, ami azt jelenti, hogy a végösszeg több mint 19,5 millió lej lesz – magyarázta. Ennek megfelelően az elfogadásra javasolt első előterjesztés a megyei tanács és az ennek alárendelt intézmények idei költségvetésének kiigazítását tartalmazta, a második pedig a kormány tartalékalapjából rendelkezésre bocsátott pénzt felhasználását.

Felix Cozma (PSD) azt kérte: ne állítsák be úgy dolgot, mint a PNL-s kormány valami rendkívüli nagy megvalósítását, mert csupán annyi történik, hogy a DGASPC alkalmazottjai megkapják a megérdemelt fizetéseiket. „Egy így normális, sőt ennek időben meg kellett volna történnie” – fogalmazott. Viszontválaszában Călin Gal elismerte, hogy a bérkifizetések elmaradása egyrészt a megyei tanács, másfelől pedig a kormány hibája. „Örülünk annak, hogy megoldás született a problémára, és sikerült forrásokat találni” – közölte. Mindkét határozattervezet egyhangúlag átment.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában