Napi adatok

2020.11.16. 12:34

Az aktív esetek száma még mindig 3500 körüli

A Bihar Megyei Prefektúra közleménye szerint november 16-án, reggel fél 9-kor Bihar megyében 511 személyt kezeltek kórházban koronavírus miatt. Bihar megyében eddig 7098-an gyógyultak ki a betegségből, valamint 306-an haltak meg. Eddig összesen 10951 koronavírusos esetet igazoltak, az új esetek száma ebből 257. Az aktív esetek száma 3547, a fertőzöttségi arány hétfőn 5,77 ezrelék volt.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) hétfői közleménye szerint országos szinte 4931 új esetet regisztráltak. Országszerte 445 újratesztelt fertőzött személynek ismét pozitív lett a tesztje, ebből Bihar megyében 23-nak. Hétfőn 149 koronavírussal diagnosztizált személy haláláról érkezett jelentés, 68 férfi és 63 nő hunyt el, őket a Fehér, Arad, Argeș, Bákó, Bihar, Beszterce-Naszód, Botoşani, Brăila, Brassó, Krassó-Szörény, Kolozs, Konstanca, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Galac, Hargita, Hunyad, Ialomița, Iaşi, Máramaros, Mehedinți, Maros, Olt, Prahova, Szilágy, Szatmár, Szeben, Szucsáva, Temes, Vâlcea, valamint Vrancea és bukaresti kórházakban kezelték.

Dumitru Țiplea prefektus vezetésével november 15., reggel 8 óra és november 16., reggel 8 óra között a rendőrök és csendőrök ellenőrzéseket végeztek, a járványügyi óvintézkedések betartását vizsgálták Bihar megyében. Összesen 2691 karanténban lévő személyt ellenőriztek és 1769 otthoni elkülönítésben lévőt. A hatóságok továbbá 119 kereskedelmi egységet is ellenőriztek és 183 tömegközlekedési eszközön is vizsgálódtak. Ezek során 364 szabálysértésbe ütköztek, 193-an csupán figyelmeztetést kaptak 171–en pedig pénzbüntetést, összesen 76.300 lej értékben. Ezeket az ellenőrzéseket 223 rendőr és 14 csendőr végezte. A közös járőrözéseken, vizsgálódásokon kívül a csendőrök saját csapatokkal is tartanak ellenőrzéseket, ezek során 20 szabálysértésbe ütköztek, 12-en csak figyelmeztetést kaptak, nyolcan pedig pénzbüntetést is, 4000 lej értékben. Az ISU tagjai is folyamatosan részt vesznek koronavírussal kapcsolatos missziókban, a jelzett időintervallumban 44 katonai tűzoltó vállalt szerepet a koronavírussal fertőzött személyek kórházba szállításában és figyelemfelhívó missziókban.

A Bihar megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) és Dumitru Țiplea prefektus továbbá felhívja a figyelmet, hogy a megelőzés a legfontosabb, tehát viseljenek maszkot, tartsák be a megfelelő fizikai távolságot és a sokat ismételt higiéniai szabályokat. ,,A hatóságok csak a polgárok támogatásával sikerül megoldják a jelenlegi helyzetet, csak közös erővel térhetünk vissza a normális életünkhöz” – szerepel a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában