Napi adatok

2020.10.18. 12:15

Hatvanhét új esetet igazoltak Bihar megyében

A Bihar Megyei Prefektúra közleménye szerint október 18-án, reggel fél 9-kor Bihar megyében 292 személyt kezeltek kórházban koronavírus miatt. Bihar megyében eddig 3457-en gyógyultak ki a betegségből. Összesen eddig 4590 koronavírusos esetet igazoltak megyénkben.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) vasárnapi közleménye szerint országszerte 565 újratesztelt fertőzött személynek ismét pozitív lett a tesztje, ebből Bihar megyében 12-nek. A GCS közleménye szerint országos szinten 3920 új esetet regisztráltak, ebből Bihar megyében 67-et. Vasárnap 60 koronavírussal diagnosztizált személy haláláról érkezett jelentés, 41 férfi és 19 nő hunyt el, őket a Fehér, Arad, Argeş, Bákó, Beszterce-Naszód, Brăila, Călăraşi, Krassó-Szörény, Kolozs, Dâmboviţa, Dolj, Galac, Gorj, Hargita, Hunyad, Ialomița, Máramaros, Maros, Prahova, Temes, Tulcea, Vaslui és Ilfov megyei, valamint bukaresti kórházakban kezelték.

A hatóságok pénteken számos ellenőrzést végeztek a megyében, összesen 1721 személyt igazoltattak, illetve 175 kereskedelmi egységet és tömegközlekedési eszközt vizsgáltak át. A maszkviselés hiánya miatt 125 büntetést osztottak, összesen 22 ezer lej értékben, csendháborítás miatt hét büntetést adtak 3500 lej értékben és nyolc büntetést közlekedési kihágások miatt 1740 lej értékben.

Dumitru Țiplea prefektus vezetésével október 17., reggel 8 óra és október 18., reggel 8 óra között a rendőrök és csendőrök ellenőrzéseket végeztek, a járványügyi óvintézkedések betartását vizsgálták Bihar megyében. Összesen 1380 karanténban lévő személyt ellenőriztek és 468 otthoni elkülönítésben lévőt. A hatóságok továbbá 172 kereskedelmi egységben is ellenőriztek és 55 tömegközlekedési eszközön is vizsgálódtak. Ezek során 179 szabálysértésbe ütköztek, 70-en csupán figyelmeztetést kaptak, 109-en pedig pénzbüntetést, összesen 17 ezer lej értékben. Az ellenőrzéseket 239 rendőr és 17 csendőr végezte, ezenkívül 30 csendőr őrködött a karanténközpontoknál. Az ISU tagjai is folyamatosan részt vesznek koronavírussal kapcsolatos missziókban, a jelzett időintervallumban 12 katonai tűzoltó vett részt a koronavírussal fertőzött személyek kórházba szállításában.

A Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) ezenkívül felhívja a figyelmet arra, hogy a pozitív koronavírus teszttel rendelkező személyek értesítsék azokat, akikkel közvetlen, fizikai kontaktusba léptek, valamint maradjanak otthoni elkülönítésben vagy karanténban. Továbbá arra kérik a tesztet igénylő személyeket, hogy az eredményről telefonon érdeklődjenek, hogy amennyiben pozitív az eredmény, ne fertőzzenek meg másokat útközben. Tartsák be továbbra is a már sokat ismételt higiéniai szabályokat, halasszák el a különböző rendezvényeket, és korlátozzák a mégis megtartott eseményeken a részvételi számot.

Címkék#napi kovid

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában