Támogatott tartalom

2020.10.16. 15:37

A különleges trópusi élőlepke-kiállítás visszatér a nagyváradi ERA Parkba!

Manapság sajnos nem lehet túl sok okunk a derűlátásra, de ha a poharat félig telve látjuk, mindig találunk rá okot, hogy szebb legyen az életünk! Ebből a célból az Aradi út 62. szám alatt lévő nagyváradi ERA Park kereskedelmi központ visszahozza a szépet kedvelők számára a látványos trópusi élőlepke-kiállítást!

Az esemény szombaton, október 17-én kezdődik és október 30-ig tart, a kereskedelmi központ külön erre a célra berendezett részében, a kupola alatt. Mindazok, akik kilátogatnak ide, megcsodálhatják a több mint 150, Dél-Amerikából és Ázsiából származó élő pillangót.

A kiállítás a Hargita megyei Parajdi Lepkeházzal való együttműködésben valósult meg. Ez a település az első Romániában, ahol ezek a pillangók meghonosodtak, különleges környezetben nevelkednek, egy külön nekik épült létesítményben kis tavacskával és egy gyalogösvénnyel, trópusi környezetben, egzotikus növények között, ahol rendelkeznek saját „röppályával”.

Az ERA Parkban látható az egyik legellenállóbb faj, az azúrlepke (Morpho peleides), amely a tulajdonosoktól „a gyűjtemény virtuóza” elvezést kapta, a méltóságteljes zebralepkék (Heliconiinae) vagy a nagy bagolylepkék (Calligo memnon), amelyek folyton lustálkodnak.

A gyűjtemény tulajdonosai szerint a pillangók Dél-Amerika és Ázsia neves farmjairól származnak, Romániába báb formájában érkeznek. Ezután egy különlegesen berendezett költőhelyre kerülnek, ahol néhány nap alatt, fajtól függően, kikelnek a csodálatos pillangók. A Lepkeház tulajdonosai folyton új fajtákkal kedveskednek a látogatóknak.

A nagyváradi ERA Parkban lévő kiállítás naponta 9–19 óra között tart nyitva, a látogatóknak pedig alkalmuk lesz beszerezni apró emléktárgyakat is.

A járványügyi intézkedések betartása kötelező, a COVID-19 betegséggel való megfertőződést elkerülendő. A látogatóknak nem lehet 37,3 Celsius-foknál nagyobb testhőmérsékletük, a szájmaszk viselése, valamint a szervezők által rendelkezésre bocsátott fertőtlenítőszerek használata kötelező. Továbbá a kétméteres biztonsági távolság betartása szükséges, ezért kerülendő a tülekedés, mindenkinek lesz elég ideje megcsodálni a kiállított ritkaságokat!

A belépés ingyenes, szeretettel várjuk Önöket!

CH10874

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában