Új tervek

2020.09.29. 08:38

Rögtönzött sajtótájékoztatón ismertette néhány tervét Ilie Bolojan

Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanácsi elnöki tisztségéért folyó harc győztese tegnap délben rövid sajtótájékoztatót tartott a Hornbach megnyitója után.

Törő Enikő

Néhány, a választásokkal kapcsolatos statisztikai adat közlése után köszönetet mondott a választópolgároknak. ,,Bebizonyosodott, hogy ha dolgozol, fejlesztéseket valósítasz meg, tiszteled az embereket, európai pénzalapokat használsz fel, akkor értékelik a munkádat” – fejtette ki. Arról is szólt, hogy miket fog prioritásként kezelni tanácselnöki tisztsége során. Megemlítette, hogy több településen nincs megfelelő ivóvíz, amit orvosolni kell, és kiemelte azt is, hogy Nagyvárad Metropolisz Övezetében nem megfelelő az úthálózat, ezért újabb útjavításokra, új utakra lehet számítani.

Beszélt arról is, hogy a Nagyvárad–Arad gyorsforgalmi utat ki kell alakítani, illetve Élesd és Belényes körgyűrűjét is. Célja továbbá, hogy egy tiszta megyénk legyen, és újraindítsák a külföldi repülőjáratokat is. Emellett az egész megyei tanácsot újra kell szervezni, mondta, hozzátéve: azt is tudja, hogy ez botránnyal fog járni, ,,de ez nem is az első, és nem is az utolsó lesz”. A pénzügyekről szólva elmondta, hogy nem politikai alapon fogják szétosztani a pénzeket a megyében, hanem a teljesítmények szerint. Végezetül köszönetet mondott azért a 12 évért, amíg Nagyvárad polgármestere lehetett, és elmondta: mindent meg fog tenni azért, hogy a megyében is emelt fővel járhasson.

Borítóképünkön: Ilie Bolojan

Címkék#Bolojan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában