Napi adatok

2020.09.09. 12:26

Közel kétezren gyógyultak meg Bihar megyében

Bihar Megyei Prefektúra közleménye szerint szeptember 9-én, reggel fél 9-kor Bihar megyében 321 személyt kezeltek kórházban koronavírus miatt, ez 44-gyel kevesebb mint az előző napon. Eddig összesen 1960-an gyógyultak ki a betegségből, ez 72-vel több mint kedden. Bihar megyében eddig összesen 2766 koronavírusos esetet igazoltak.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) közleménye szerint országszerte 642 újratesztelt fertőzött személynek ismét pozitív lett a tesztje, ebből Bihar megyében 34 személynek. Országos szinten a jelzett időszakban 51 koronavírussal diagnosztizált személy hunyt el, 32 férfi és 19 nő, őket Fehér, Bákó, Bihar, Beszterce-Naszód, Brăila, Brassó, Buzău, Krassó-Szörény, Konstanca, Kovászna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hargita, Hunyad, Iaşi, Máramaros, Maros, Olt, Prahova, Suceava, Vaslui, Ilfov megyei, valamint bukaresti kórházakban kezelték. A GCS szerdai közleménye szerint országos szinten 1271 új esetet regisztráltak, ebből Bihar megyében 48-at.

Dumitru Țiplea prefektus vezetésével szeptember 8., reggel 8 óra és szeptember 9., reggel 8 óra között a rendőrök és csendőrök ellenőrzéseket végeztek, a járványügyi óvintézkedések betartását vizsgálták Bihar megyében. Összesen786 karanténban lévő személyt ellenőriztek és 398 otthoni elkülönítésben lévőt. Ezek során négy szabálysértésbe ütköztek, két figyelmeztetést adtak és két büntetést, összesen 1000 lej értékben. Az ellenőrzéseket 242 rendőr és 29 csendőr végezte, ezenkívül 29 csendőr őrködött a karanténközpontoknál, további két pénzbüntetést adtak, összesen 500 lej értékben. Az ISU tagjai is folyamatosan részt vesznek koronavírussal kapcsolatos missziókban, a jelzett időintervallumban 24 katonai tűzoltó vett részt a koronavírussal fertőzött személyek kórházba szállításában.

A Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) ezenkívül felhívja a figyelmet arra, hogy a pozitív koronavírus teszttel rendelkező személyek értesítsék azokat, akikkel közvetlen, fizikai kontaktusba léptek, valamint maradjanak otthoni elkülönítésben vagy karanténban. Továbbá arra kérik a tesztet igénylő személyeket, hogy az eredményről telefonon érdeklődjenek, hogy amennyiben pozitív az eredmény, ne fertőzzenek meg másokat útközben. Tartsák be továbbra is a már sokat ismételt higiéniai szabályokat, halasszák el a különböző rendezvényeket, és korlátozzák a mégis megtartott eseményeken a részvételi számot.

Címkék#napi kovid

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában