Korszerűsítés

2020.09.16. 09:11

Autóbusz-pályaudvar Belényesben

Egy korszerű, Belényesben megvalósítandó autóbusz-pályaudvar építéséről szóló szerződést írtak alá szeptember 15-én a Bihar Megyei Tanács székhelyén. A tervpályázat nyertese az Evalstar Serv Kft., mint fővállalkozó, valamint a Dărăban–Radu–Ioan egyéni műépítészi iroda közötti társulás, a beruházás összege 895.582 lej, amelyhez hozzáadódik az áfa. A pályázatra egyébként három ajánlat érkezett a megszabott határidőig. A beruházás finanszírozását az ADD biztosítja a Bihar Megyei Tanács keretéből.

A szerződést Vitályos Barna, a Bihar Megyei Tanács által létrehozott Hosszútávú Fejlesztési Ügynökség (ADD) igazgatója és a kivitelező cég képviselője látta el kézjegyével. „A licitáció nyertesének két hónap alatt kell elkészítenie a műszaki terveket, és öt hónap alatt a kivitelezési munkálatokat. Ez utóbbi értéke 853.310 lej, az előkészítésre, illetve a műszaki tervre 42.272 lej van előirányozva áfa nélkül” – nyilatkozta Vitályos Barna, az ADD igazgatója.

Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke kifejtette: „A belényesi mellett hamarosan aláírjuk a margittai autóbusz-pályaudvar kivitelezésére vonatkozó szerződést is. Az elkövetkezendő időszakban pedig véglegesítjük a Nagyszalontán és Székelyhídon létesítendő autóbusz-pályaudvar dokumentációját.”

Petru Mlendea, Belényes polgármestere közölte: nagyon jó volt az együttműködés a megyei önkormányzattal, és azon belül a Hosszútávú Fejlesztési Ügynökséggel. Különösen hatékonyak voltak az ADD közreműködésével végzett ottani beruházások. Hozzátette: a város számára nagyon hasznos ez az új befektetés, ugyanis a Belényesben tanuló mintegy 4000 diák kétharmada a környező településeken lakik. Ugyanakkor néhány cég alkalmazottai is ingáznak Belényesbe, így ők is igénybe vehetik a kitűnő körülményeket biztosító buszállomást. Ezen befektetést hatékonyan tudják majd használni azok is, akik Aranyosláposra, Mézgedre, Biharfüredre, Pádisra, vagy Kiskohra utaznak, ugyanis nem mindenki rendelkezik saját személyautóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában