Választások

2020.09.27. 22:10

A Néppárt bizakodva várja az eredményhirdetést

Jó hangulat jellemezte az Erdélyi Magyar Néppárt eredményváróját a Kálvin utcai székházban.

Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, az Erdélyi Magyar Szövetség társelnöke, Zatykó Gyula, az Erdélyi Magyar Néppárt nagyváradi polgármesterjelöltje, Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei tanácselnök-jelöltje és Habinyák István, az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei elnöke, a Néppárt nagyváradi tanácsosjelöltje a pontos eredmények ismerete előtt, rögtönzött közös sajtótájékoztatójuk során megköszönték mindazoknak akik a vírusos időszak ellenére is elfáradtak a szavazóközpontokba, és külön megköszönték azoknak, akik szavazatukkal a Néppárt jelöltjeit támogatták.

Zatykó Gyula, az Erdélyi Magyar Néppárt nagyváradi polgármesterjelöltje elmondta: egy sikeres kampányon vannak túl, aminek következtében csakis kedvező eredményekre számítanak. A kitűzött céljuk azt, hogy minél nagyobb számban legyenek jelen a Bihar megyei és nagyváradi tanácsban. Reméli, hogy mindkét magyar párt képviselői széket kapnak a megyei és városi tanácsban is, így a közös célok érdekében össze tudnak fogni. Azt is elmondta: bár pontos eredményeket még nem tudnak, de bíznak benne, hogy az 5%-os küszöböt bőven túllépték.

Csomortányi István, a párt elnöke köszönetet mondott a Néppárt össze tanácsosjelöltjének, mint mondta: a tanácsosok gondolatai és építő megjegyzései nélkül nem jöhettek volna létre programterveik, ezért külön köszönet illeti őket. Továbbá köszönetet mondott a kampányban segédkező önkénteseknek és a Magyar Ifjak Nemzeti Tanácsának (MINTA) a fiatalos lendületért és gondolatokért.

Szilágyi Zsolt Bihar megyei tanácselnökjelölt megköszönte mindazoknak, akik a mai napon magyar jelöltekre szavaztak és külön megköszönte azoknak, akik a Néppárt jelöltjeire tették voksukat. Elmondta: egyenlőre a részvételről kaptak adatokat, amelyek az általuk előre elképzelt tendenciát mutatták.

Habinyák István, az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei elnöke, a Néppárt nagyváradi tanácsosjelöltje az eredményekre várva kihangsúlyozta: Már készen állunk a munkára, hogy pontról pontra teljesíthessék azokat programokat és projekteket, amelyeket a kampány során célul tűztek ki. Azt is elmondta: hálásan köszöni azoknak az emberek, akik megelőlegezték irányukba a bizalmukat.

Hegyközcsatárban újraszámlálást kér az RMDSZ

Miután szinte biztossá vált, hogy a Néppárt elnyerte eddig első polgármesteri helyét, az RMDSZ a mozgóurnák újbóli ellenőrzését és a szavazatok ismételt összegzését kérte Hegyközcsatárban. Az újraszámlálást követően az RMDSZ elvonult Hegyközcsatárból, az EMNP megszerezte első polgármesteri székét Bihar megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában