Hagyomány

2020.08.27. 12:33

Új kenyér ünnepe Köröstarjánban

Többéves hagyomány Köröstarjánban, hogy az új kenyér és az államalapítás ünnepét közösen tartják a helyi katolikusok és reformátusok. Augusztus 23-án, vasárnap a tarjáni református egyházközség impozáns belső udvarában gyűltek össze ökumenikus ünnepségre, amelyet a Deé Róbert által irányított, helybéli és kárásztelki fiatalokból álló fúvószenekar zenei kísérete tett még emlékezetesebbé.

Farkas Zsolt tarjáni református lelkész köszöntőjében emlékeztetett arra, mennyire fontos az élet szimbólumát, az új kenyeret megünnepelni, az ezeréves magyar állam ránk hagyott örökségéről pedig méltó módon kell megemlékeznünk. Nagy Tibor római katolikus plébános köszöntője után kenyéráldás, majd közös ima következett.

Szabó József RMDSZ-es megyemenedzser megköszönte az évek óta tartó partnerséget mind a helyi egyházakkal, mind a tarjáni közösséggel, az összefogás és az összhang fontosságát emelve ki. Pék József tarjáni RMDSZ-es alpolgármester is köszöntötte a jelenlévőket, majd saját maga ült a dobok mögé, kíséretet adva az ünnepség lezárásaként elhangzó Nélküled című dalhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában