Virágkarnevál

2020.08.25. 09:58

Idén Borsról indult a virágkocsik felvonulása Bihar megyében

Nem a megszokott helyszínen, hiszen Borson, a futballpályán zajlott az idei Nyitott Ablak Európára rendezvény nyitónapja. Az eseményen való részvételhez a résztvevők be kellet tartsák a koronavírus megelőzésének érdekében hozott egészségügyi és gyülekezeti előírásokat, ez azonban nem ijesztette el a helybélieket és a váradiakat sem attól, hogy megnézzék a virágkocsikat. Ezek időben, reggel 10 órára megérkeztek a helyszínre, és egészen délután két óráig voltak láthatók ott.

– Bár a szervezés sokkal nehezebb és bonyolultabb volt, mint eddig, attól még elmondhatjuk, hogy egy kiváló rendezvényen vagyunk túl, hiszen sikerült csapatban dolgoznunk és mindenki megértette, hogy a résztvevők egészsége elsődleges a számunkra. Megköszönném mindazoknak, akik segítettek az esemény problémamentes lebonyolításában: Bors település önkormányzatának, a magyarországi partnereknek, a Szigligeti Színház „szöcskéinek” és önkénteseinek, a fellépőknek és előadóknak, a csendőrségnek, a Szalárdról érkezett sofőröknek és természetesen a résztvevőknek, akik nagyon felelősén viselkedtek a rendezvény egész ideje alatt – mondta Szabó József főszervező, az RMDSZ Bihar megyei tanácselnökjelöltje.

Bátori Géza RMDSZ-es polgármester házigazdaként üdvözölte a rendezvényt, mely meglátásában a magyarság összefogását jelképezi. „Különös üzenete van ennek az eseménynek, nemcsak településünk lakosai, hanem a megye teljes magyar lakossága felé. Amikor választások előtt állva újból kihívások várnak ránk, akkor erőt kell felmutatnunk, és bizonyítanunk kell a magyarok egységes kiállását hagyományaink és a biztos érdekképviselet mellett” – mondta az elöljáró.

A fellépéseket követően a meghirdetett útvonal és időpont szerint indult el a virágkarneváli menet Érmihályfalva irányába, az Érmelléken lakók nagy örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában