Fejlesztések

2020.07.13. 14:05

Jól haladnak a Dacia-iskola hőszigetelésével

A végéhez közelednek a nagyváradi Dacia Általános Iskola épülete energiahatékonyságának növelését célzó munkálatok- tájékoztatott közleményében az önkormányzat sajtóosztálya.

Ciucur Losonczi Antonius

A külső részen a homlokzatokat érintő beavatkozások 93,72 százaléknál tartanak, míg a teljes kivitelezésnek a 62 százaléknál.

“A koronavírus-járvány miatt az utóbbi hetekben felgyorsultak a munkálatok, hiszen a gyermekek nem járhattak iskolába és az osztálytermek üresek voltak. Kijelenthetjük, hogy a felújtás után a diákjaink a legjobb, a nyugat-európai iskolák standardjainak is megfelelő körülmények közt tanulhatnak majd”- nyilatkozta Hava Florian, a tanintézmény igazgatója.

A céldátum ugyan 2021 októbere, de tekintettel arra, hogy gyorsabban haladnak, bizonyára ennél sokkal hamarabb befejezik a munkálatokat.

A beltér is felújításon esik át

Az áfával együtt 8,1 millió lej értékű beruházás a 2014-2020 közötti Regionális Operatív Program keretében valósul meg, a kivitelező a Conpila és Inselma cégek alkotta konzorcium. Az elmúlt időszakban, április és június között befejezték a falak szigetelését, védőjárdát alakítottak ki 60,88 négyzetméteren, dolgoztak a tetőrészen, javításokat eszközöltek az elektromos hálózaton stb. Hátravan még egyebek mellett a hőszabályzó berendezéseknek és a fotovoltaikus rendszernek a felszerelése. A Dacia-iskolában amúgy nincsenek magyar tagozatos osztályok.

Borítókép: a Dacia Általános Iskola épülete

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában