Ghillányi

2020.07.06. 08:49

Aláírták a kivitelezési szerződést

Aláírták július 2-án a Nufărului és a Ghillányi (Cantemir) utak felújítására vonatkozó kivitelezési szerződést, közli a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal sajtóosztálya. A beruházást uniós forrásokból valósítják meg, a váradi önkormányzat önrésze három százalék. A munkálatok során felújítják és részben átalakítják a közutat, a járdákat, a bicikliutakat, továbbá tájépítészeti munkálatokat is végeznek, új köztéri bútorzatot helyeznek ki, zöldövezeteket alakítanak ki, megújul a csatornahálózat, illetve a villamossínek is.

A munkálat a Nufărului úton mintegy 1600 méteren, míg a Ghillányi út körülbelül 1200 méteres szakaszán zajlik majd. A projekt összértéke 59.626.979 lej, a megvalósítási időszak 31 hónap a finanszírozási szerződés aláírásától számítva. A közlemény megjegyzi, hogy a jelenleg futó európai uniós költségvetési ciklusban a város eddig 47 európai finanszírozási szerződést írt alá több mint egymilliárd lej értékben, ami 243,9 millió eurónak megfelelő összeg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában