Que Viva Picasso!

2020.06.29. 14:51

Aktuális kiállítások a Körösvidéki Múzeumban

A Körösvidéki Múzeum székhelyén négy kiállítást lehet megtekinteni. A Que Viva Picasso! – Éljen Picasso! kiállítás a híres spanyol képzőművész, Pablo Picasso kevésbé ismert grafikai munkásságának öt ciklusát mutatja be.

A Nagyszebenben tevékenykedő német gyűjtő, Thomas Emmerling személyes gyűjteményéből most több mint 120 litográfiát, grafikát és könyvillusztrációt tekinthetnek meg az érdeklődők, köztük két híres plakátot is.

A visszaszerzett tárgyak című tárlat 2014 és 2019 között a múzeum birtokába visszakerült tárgyakat mutatja be, amelyek a természettudományi, a régészeti, a történelmi, a szépművészeti és a néprajzi osztályok gyűjteményét egészítették ki. Ezek a tárgyak mind részét fogják képezni a múzeum új állandó kiállításainak. Továbbá megtekinthető a Nagyváradi képzőművészek a két világháború között című kiállítás és a Fekete József gyűjtemény. Természetesen a vivárium is várja az érdeklődőket.

Kinyitott az Ady Endre és az Aurel Lazăr Emlékmúzeum is utóbbiban a „Bihar »… a világtörés idején« (1918 október 12 – 1919 április 20)” című kiállítást lehet megtekinteni. Egyébként a virtuális kiállításbemutatók továbbra is elérhetőek az intézmény honlapján és Facebook-oldalán.

A múzeumba látogatóktól a járványhelyzetnek megfelelő látogatási szabályok és védelmi intézkedések tiszteletben tartását kérik. Minden múzeumlátogató számára kötelező a védőmaszk viselése. Belépés előtt kötelező módon megmérik minden látogató testhőjét és csak azok mehetnek be, akiknek a testhőmérséklete nem haladja meg a 37,3 Celsius-fokot. Légúti betegségekre utaló tüneteket (köhögés, tüsszentés, orrfolyás) mutató személyek nem mehetnek be. A bejáratnál kézfertőtlenítő adagolók és lábbeliket fertőtlenítő szőnyegek találhatóak, amelyek használata kötelező.

Borítókép: a Körösvidéki Múzeum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában