Csempészet

2020.05.21. 10:13

Veszélyes kábítószerrel a határon

Valószínűleg amfetamint találtak a határrendészek annál a 45 éves Temes megyei férfinél, aki kedd reggel, fél hét után jelentkezett az országba való belépésre a borsi határátkelőnél.

Bizonyos információk birtokában a határrendészek megvizsgálták mind a gépjárművet, mind annak vezetőjét, ekképpen találtak rá az ülések alatt, illetve a férfi zsebében több tasak, alumíniumfóliába csomagolt fehér, por állagú anyagra, ami a feltételezések szerint amfetamin lehet. A „leltározás” során kiderült: összesen 90 gramm kábítószert tartott magánál a gyanúsított, aki azt vallotta, alkalmankénti kábítószer-fogyasztó. A férfit a határrendészet székhelyére kísérték, ahol folytatták a nyomozást.

Az ügy jellegéből adódóan a borsi határrendészet székhelyére kiszállt a Szervezett Bűnözés Elleni Osztály (BCCO) illetékes egysége, amely elemzés céljából átvette a kábítószert. Az ügyben büntetőeljárás indult, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) pedig elrendelte a gyanúsított 24 órás előzetes letartóztatását.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában