Ajánlások

2020.04.17. 11:33

Óvintézkedések bevásárláskor

A közelgő ortodox húsvétra való tekintettel újabb ajánlásokat fogalmazott meg a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS), az általuk felsorolt tanácsok viszont azok számára is hasznosak lehetnek, akik már megülték az ünnepet.

Az ajánlások között szerepel, hogy a 65 éven aluliak lehetőleg ne 11 és 13 óra között menjenek vásárolni, hanem hagyják, hogy ebben az időintervallumban az idősek szerezzék be a legszükségesebbeket. Továbbá vásárlás előtt készítsenek listát, hogy minél kevesebb időt töltsenek az üzletben vagy a piacon.

Fontos az is, hogy egyedül menjenek vásárolni, lehetőleg olyan órában, amikor a legkevésbé zsúfoltak az

üzletek. Segítsenek bevásárolni az idős családtagoknak, szomszédoknak. Amikor kimennek vásárolni, viseljenek védőmaszkot és lehetőleg kesztyűt is. Ha azt látják, hogy zsúfolt az üzlet vagy sorok kígyóznak a piacon, inkább térjenek vissza később. Az üzletben, piacokon is tartsák a megfelelő távolságot a többi embertől és kerüljék a közvetlen érintkezést. Ha tehetik, fizessenek bankkártyával, illetve vásároljanak online. A vásárolt termékek csomagolóanyagát kibontás előtt lehetőleg fertőtlenítsék, a zöldségeket, gyümölcsöket mossák meg tárolás előtt. Legyen kéznél mindig papírzsebkendő és fertőtlenítőszer, használják ezeket, valahányszor szükséges. Akinek enyhe megfázásra utaló tünetei vannak, vagy nem érzi jól magát, ne menjen vásárolni. Hazaérkezés után azonnal mossanak alaposan kezet.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában