Fotópályázat

2020.02.10. 11:45

A Bihari Fotóriporterek pályázat díjainak átadása

A bihari fotóriporterek, a két testvérmegye média-képviselőinek és nagyszámú közönség jelenlétében (mely teljesen megtöltötte az ,,Euro Foto Art” Galéria, FIAP Nagyvárad Kiállítási Központját) került sor szombaton, 2020. február 8-án 11 órakor az ,Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület (AIEFA) által szervezett Bihar & Hajdú-Bihar Eurorégió fotóriportereinek kiállítás-megnyitójára.

A Nemzetközi Fotóművészek Szövetsége (FIAP) égisze alatt megrendezett ötödik nemzetközi pályázaton a két testvérmegye hivatásos és amatőr fotóriporterei vehettek részt, az elmúlt évben, a két testvérmegyében készült tíz képből álló kollekcióval. A kiállításon Camelia Bușu (RO), Csíki János (RO), Halics Szófia (HU), Illés Imre (RO), Ciprian Iovan (RO), Kocsis Csaba (HU), Kovács Péter (HU), Szegedi Éva (RO), Szilagyi Lorand (RO), Ovi D. Pop (RO), Radui Elemér (RO), Remus Toderici (RO) és Varga Erzsébet Mandy (RO) fotóriporterek 103 darab, fekete-fehér és színes fotói lettek kiállítva. A nagyváradi Művészeti Líceum Dominant vonós együttesének zenei produkciója után a megjelent közönséget Tóth István AFIAP, az AIEFA elnöke és a nemzetközi Fesztivál igazgatója köszöntötte. Őt követően a Romániai Hivatásos Újságírók Bihari Egyesületének elnöke, Șerban Carțis zsűritag, dr. Ramona Novicov műkritikus, illetve Stanik István médiaszakértő, zsűritag beszédükben értékelték a nemzetközi kiállítás fontosságát, illetve a kiállított alkotások technikai és művészi színvonalát. A méltatások között Alesia Nicole VI-ik osztályos tanuló román nyelvű (felkészítő tanára: Bonţu Aurica), míg kolléganője a XII-ik osztályos Porsztner Abigél (felkészítő tanára: Măslină Pop Ancuţa) magyar nyelvű népdalokkal tette hangulatossá a megnyitót. A rendezvény második felében került sor a díjak ünnepélyes átadására. A Bihari fotóriporterek kupáját Tóth István adta át Remus Toderici (Crișana) és Halics Szófia (Berettyóújfalu- Bihari Hírlap) fotóriporterének. Az UZPBH kupát az egyesület elnöke adta át Szilágyi Lorándnak, a Bihoreanul lap fotóriporterének. A Debreceni Partium Kupát Stanik István zsűritag, médiaszakértő adta át Ovi D. Pop UZPBH fotóriporternek, illetve a ”Debrecen – Nagyvárad” (DENAGY) különdíját Csíki János nagyváradi amatőr fotóriporternek (RO) egy különleges alkotásáért, amely Debrecen és Nagyvárad testvérvárosi kapcsolatát szimbolizálja.

A Romániai Hivatásos Újságírók Bihari Egyesülete, a Debreceni Partium Ház és Bihar megyei ”Georghe Șincai” Könyvtár közreműködésével rendezett 579. tárlat, március 6-ig tekinthető meg munkanapokon 08:00 – 19:00 óra között, melyre a belépés ingyenes.

A megnyitó ünnepségre a VIII-ik ”Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”, Nemzetközi Fotográfiai Fesztivál záróünnepség keretén belül került sor, melyet az AIEFA rendezett az UNESCO által elismert FIAP égisze alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában