Lám, a láma

2020.01.10. 14:06

Lámaborjú született a Nagyváradi Állatkertben

Már három hetes az a lámaborjú, amely a Nagyváradi Állatkertben látta meg a napvilágot és amely a képek alapján úgy tűnik, kíváncsian fedezi fel a körülötte levő világot.

Egy év leforgása alatt ő a második borjú, így a nagyváradi lámacsalád öttagúra bővült. A háromhetes hímnemű lámaborjú még csak anyatejjel táplálkozik, azonban hamarosan étrendjét fokozatosan kiegészítik olyan zöldségekkel is, mint például sárgarépa, káposzta vagy cékla, de az alma sem maradhat ki a majszolni valók közül. A „lámafiú” még nem rendelkezik névvel, így egy adoptálási szerződés megkötése után természetes vagy jogi személy is „keresztszülővé” válhat. Az anyukát és borját a játszótér mellett kialakított karámban lehet megcsodálni.

„Nagyszerű, ha egy állatkertben új egyedek születnek, ez annak a jele, hogy az állatok megfelelő ellátásnak örvendhetnek. Emellett vérfrissítés történik, és így csökken annak az esélye, hogy beteg egyed szülessen” – jegyezte meg Florin Ienciu, a Nagyváradi Állatkert biológusa.

 

Nem a lámaborjú az egyedüli újszülött a váradi állatkertben. Az elmúlt napokban a kameruni törpekecske-család is egy hím és egy nőstény gidával bővült, míg a kameruni juhcsalád három báránykával (egy hím és két nőstény) lett gazdagabb. Az állatkert az elmúlt hónapokban szamárral, pónival, vadkacsával, zebuval és jávorszarvassal is gazdagodott.

Az állatkert jelenleg naponta 9–17 óra között tart nyitva (pénztár 16 óráig), április 1-től szeptember 1-ig 9–19 óra között látogatható.

Felnőttek számára a belépőjegy 18 lej, 3–18 év közötti gyerekek, nyugdíjasok és fogyatékkal élők számára a belépés 9 lejbe kerül. Éves bérlet felnőttek számára 160 lej, gyerekek, nyugdíjasok és fogyatékkal élők számára 80 lej. Három éven aluli gyerekek és 75 év feletti idősek számára a belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában