Gondatlanság

2020.01.14. 18:29

Az aradi iskola tantermeinek fertőtlenítését követően negyven tanuló került sürgősségire

Szerdán sem lesz tanítás az aradi Adam Müller-Guttenbrunn Német Líceumban, miután az iskola tantermeinek fertőtlenítését követően negyven tanuló került sürgősségi osztályra arcukon kiütésekkel, ödémákkal és hányásra, émelygésre panaszkodva.

A döntést Marius Gondor Arad megyei főtanfelügyelő közölte kedden. Mint elmondta, nemcsak abban az épületben szünetel az oktatás, ahol a fertőtlenítést végezték, hanem az iskola valamennyi épületében, így több mint 1500 iskolás és óvodás otthon marad szerdán.

Az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság (IPJ) gondatlanságból elkövetett testi sértés, magánokirat-hamisítás, hamis okirat tudatos felhasználása és mérgező anyagokkal való visszaélés gyanújával bűnügyi eljárást indított az aradi Adam Müller-Guttenbrunn iskolában történt kártevőirtással kapcsolatban, miután a pénteki fertőtlenítést követően hétfőn negyven tanuló kórházba került.

A bűnügyi szolgálat nyomozócsoportja toxikológiai elemzés céljából mintákat vett a helyszínen.

Az aradi rendőrség fegyverekkel, robbanóanyagokkal és veszélyes anyagokkal foglalkozó osztályát hétfő este fél hét körül értesítették arról, hogy az Arad megyei klinikai kórház sürgősségi osztályán az Adam Müller-Guttenbrunn iskola több tanulója jelentkezett, akik émelygésre és hányingerre panaszkodtak, arcuk és szemük viszketett, ödémák (folyadékfelhalmozódás a szövetekben) jelentek meg rajtuk. A tünetek azt követően jelentkeztek, hogy pénteken kártevőirtást tartottak az osztályokban. Az egészségügyi minisztérium komplex ellenőrzést rendelt el a helyszínen.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában