Látványos disznóvágás

2019.12.11. 09:52

Disznótor a tömbházak közt

A barátai segítségével vágott disznót hétfőn reggel az Aluminei utcán, a tömbházak között egy illető, akit a rendőrök megbüntettek tettenérés után.

Rencz Csaba

Hétfőn reggel 9 órakor értesítették a rendőrséget az utcai disznóvágás látványától megrettent szomszédok, ennek nyomán szálltak ki a helyszínre az egyenruhások, mondta el sajtóérdeklődésre Cristian Beltechi, a váradi helyi rendőrség igazgatója. A csend- és közrend szabályainak megszegése indokával az 1991/61-es törvény betűjére hivatkozva 1000 lejre büntették a sertés tulajdonosát, azzal érvelve, hogy egy városban, a tömbházak tövében nincs helye ilyen tevékenységnek. A helyszínre az Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság (DSVSA) illetékesei is kiszálltak, megállapítva, hogy az állatot Bihar községben vásárolták, ahol valójában arra alkalmas körülmények között is feldolgozhatták volna. Utóbbit a tulajdonosok is elismerték, a disznóvágást egy garázsban folytatva. A húsból mintát is vettek, megállapítva, hogy nem volt semmilyen kórral fertőzve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában