Elővigyázatosság

2019.11.28. 10:17

Elővigyázatosságra intenek a tűzoltók

A jelen időszakban, tehát a téli, hideg hónapokban a legnagyobb veszélyt a túlzott áramhasználat, az elektronikai eszközök túlterhelése jelenti, erre a legfontosabb odafigyelni, ha szeretnénk elkerülni, hogy tűz törjön ki otthonunkban.

Ne használjunk elavult, meghibásodott fűtésrendszert, vagy fűtőeszközöket, ezeket ne hagyjuk felügyelet nélkül, amikor aktívak, illetve a kályhák beizzítása előtt mindenképp tisztítsuk ki a kéményeket, ellenőrizzük szakemberek segítségével azokat.

A Bihar Megyei Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség fennhatósága alá tartozó területen az elmúlt év ugyanezen időszakában (október, november, december) 261 alkalommal jelentettek be tűzeseteket, melyekből 105 vont maga után anyagi károkat. Az összes eset kevéssel több mint fele, 51 százaléka vidéken, 49 százaléka pedig városban történt. Nyolcvanöt esetben magántulajdonról, magánterületről szóló bejelentést tartanak számon, 14 esetben egyesületek, alapítványok, közösségek területeiről, és hat esetben közterületekről érkezett riasztás. A legtöbb alkalommal a már említett elektromos meghibásodások, a fűtéssel kapcsolatos elővigyázatlanság miatt fordult elő a tűzeset.

Idén októbertől egészen november 26-ig 192 tűzeset történt, melyek közül 101 vont maga után anyagi károkat is. Ezekből 63 volt vidéken és 38 városban – az összes esetből 37 alkalommal amiatt keletkezett tűz, hogy felügyelet nélkül hagytak olyan elektronikai eszközöket, melyeknek valamilyen meghibásodásuk volt, vagy feszültség alatt maradtak, de egész sok esetben használtak úgy kéményeket, hogy nem tisztíttatták meg őket. Annak érdekében, hogy ezt elkerüljék, fűtsenek figyelmesen – tanácsolja az ISU.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában