Kék hírek

2024.06.22. 18:09

Rendőrségi hírek Bihar megyéből

Illusztráció

Forrás: Freepik

A Bihar megyei rendőrség csütörtökön 103 bírságot szabott ki közlekedési szabálytalanságok miatt, 35.455 lej összértékben, továbbá bevontak 14 jogosítványt és 12 forgalmi engedélyt. Gyorshajtás miatt 43 alkalommal bírságoltak, 15 esetben a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt büntettek, egy büntetést az elsőbbségadás elmulasztása miatt róttak ki, továbbá egy alkalommal szabálytalan előzés miatt bírságoltak, négy esetben pedig az időszakos műszaki vizsgálat (ITP) hiánya miatt.

Bedrogozva. Kábítószer hatása alatt vezetett az a 20 éves alkéri (Cheriu) fiatal férfi, akit a rendőrök június 20-án, csütörtök délután 17 óra 18 perckor állítottak meg a Nagyvárad és Alkér közötti 54-es számú községi úton. A helyszínen végzett teszt pozitív lett, eszerint bebizonyosodott a gyanú, hogy a fiatal kábítószert fogyasztott vezetés előtt, később vérvizsgálatot is végeztek. Az ügyben további vizsgálat folyik.

Ittasan. A rendőrség június 20-án, 6 óra 40 perckor a Kolozsvári úton Nagyváradon megállított egy 56 éves helyi férfit. Az  alkoholszondáztatás során kiderült, hogy a férfi ittasan ült volánhoz, légalkoholszintje 0,57 mg/l volt. Az ügyben további vizsgálat folyik.

Jogsi nélkül. Jogosítvány nélkül vezette autóját az a 24 éves erdőgyaraki (Ghiorac) férfi, akit a rendőrök Nagyszalontán, az Aradi úton állítottak meg június 21-én, péntek hajnalban három óra körül. Az ügyben büntetőeljárás indult.

Őrizetbe vették. Huszonnégy órára őrizetbe vették június 20-án, csütörtökön azt a 36 éves nagyváradi férfit, akit a rendőrök aznap Nagyvárad Szőllős (Seleușului) utcáján 9 óra 15 perckor kábítószer hatása alatti vezetésen érték tetten. Az ügyben büntetőeljárás indult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában