Házkutatás

2024.05.29. 15:23

Költségvetési csalás miatt nyomoz a rendőrség

Házkutatásokat tartottak a gazdasági bűncselekményeket vizsgáló osztály rendőrei a Bihar Megyei Törvényszék egy ügyészének koordinálásával.

Illusztráció

BN-összeállítás

A három Kolozs és egy Bihar megyei házkutatást egy költségvetési csalási ügyben rendelték el. A rendőrök két cégszékhelyen, valamint az ügyben gyanúsított 65 éves szászfenesi (Florești, Kolozs megye) nő, valamint egy 31 éves aranyosgyéresi (Câmpia Turzii, Kolozs megye) férfi lakhelyén tartották.
A rendőrség által lefolytatott vizsgálatokból kiderült, hogy a 65 éves nő egy élesdi székhelyű cég vezetőjeként hamis, pontatlan és hiányos iratokat adott le a vissza nem térítendő állami támogatások igénylésekor. Az iratokkal olyan körülményeket igazolt a cég tevékenységével, az alkalmazottakkal és az eszközbeszerzésekkel kapcsolatban, amelyek nem igazak. Így 2020 júliusában a társaság 199.999,99 lej összegű támogatásban részesült jogtalanul. A 31 éves férfi egy kolozsvári cég ügyvezetőjeként segítette a nőt különböző iratokkal, amelyekkel a fiktív tevékenységeket igazolta. A rendőrök a bűncselekmény dokumentálására és bizonyítására lefolytatott házkutatásokat követően az ügy szempontjából hasznos adatokhoz jutottak. Az okozott kár megtérítésére a következő időszakban lefoglalják a gyanúsítottak ingó és ingatlan javait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában