Kék hírek

2024.03.15. 14:33

Rendőrségi hírek a megyéből

Forrás: Rendőrség

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közúti rendőrei március 14-én ellenőrző akciókat végeztek, amelyek során 114 büntetést szabtak ki összesen 45.210 lej értékben. Kiegészítő intézkedésként 13 jogosítványt és két forgalmi engedélyt vettek el. A büntetések közül 57-et gyorshajtás miatt, 46-ot a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, ötöt szabálytalan mobiltelefon-használatért, hármat az elsőbbségadás elmulasztásáért szabtak ki, további három szankciót egyéb közúti kihágások miatt adtak. 

Ittas sofőr. Egy 58 éves helyi férfit állítottak meg a rendőrök Magyarcsékénél (Ceica). A szondáztatáskor kiderült, hogy a sofőr ittasan vezetett, a légalkoholszintje 0,46 mg/l volt. Eljárás indult ellene.

Erdészeti bűncselekmény. Ellenőrzést hajtott végre a rendőrség március 14-én egy almaszegi (Voivozi) székhelyű cég faanyagraktárában. Az akció során 17,79 köbméter fűrészárut találtak a rendőrök, ami nem szerepelt a cég leltárában. Az illegálisan tárolt faanyag miatt a vállalatot 5000 lejre büntették, a 15.940 lej értékű fűrészárut pedig lefoglalták. 

Illegális farakomány. Egy 34 éves székelyhídi férfit azzal gyanúsítanak a rendőrök, hogy engedéllyel rendelkező fuvarosként 2023 decembere és ez év február 15-e között tíz alkalommal szállított faárut a haszongépjárművén. Az összesen 25,22 köbméter tűzifát a szükséges iratok nélkül szállította. A sofőrt 5000 lejre büntették, emellett ki kell fizesse a szállítmányok értékét, 6700 lejt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!