Büntetések

2024.01.22. 12:48

Átfogó ellenőrző akciók a megyében

Több mint 3500 személyt igazoltattak és 2300 sofőrnél végeztek alkohol- vagy drogtesztet a Bihar megyei rendőrök az elmúlt hétvégén zajlott átfogó ellenőrző akciók keretében.

Illusztráció

BN-összeállítás

Folytatódott a közúti rendőrség megelőző és ellenőrző tevékenysége január 19–21. között. A hétvégén zajlott 45 rendőri akcióban 478 rendőr, 216 csendőr vett részt, továbbá egyes akciókon jelen voltak a határrendészek és más rendvédelmi szervek képviselői is. Az ellenőrzések során 3541 személyt igazoltattak, továbbá 2347 alkohol-, illetve drogtesztet végeztek el, összesen 414 bírságot szabtak ki 200.645 lej értékben. Ezek mellett 32 bűncselekményt jegyzőkönyveztek, ebből 21 a közutakon történt. A bírságok közül 280-at közúti kihágások miatt szabtak ki: 212-t gyorshajtásért, 18-at ittas vezetésért, 13-at a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, hármat szabálytalan előzésért, kettőt szabálytalan parkolásért, kettőt az elsőbbségadás elmulasztásáért és 21-et egyéb közúti kihágások miatt, továbbá nyolc kerékpárost is megbüntettek. Kiegészítő intézkedésként 67 jogosítványt és 16 forgalmi engedélyt vettek el. A rendőrök és csendőrök ezen a hétvégén is jelen voltak a Nagyváradon és a megyében zajlott kulturális és művészeti eseményeken, ahol a közrendet biztosították.

Ittas sofőrök

Az elmúlt hétvégén több ittas sofőrt is elkaptak a közúti rendőrök a megye útjain. Ezek közül három esetet emelt ki közleményében a rendőrség: egy 31 éves biharvajdai (Vaida), egy 42 éves biharszentandrási és egy 62 éves körösgyéresi (Girișu de Criș) férfit állítottak meg a rendőrök. A szondáztatáskor kiderült, hogy a sofőrök légalkoholszintje 0,74–1,18 mg/l közötti volt. Mindegyik esetben elvégezték a vérvizsgálatokat is. Január 20-án Margittán egy 21 éves tóti (Tăuteu) fiatalt, míg január 22-én Siternél (Șișterea) egy 34 éves hegyközcsatári férfit állítottak meg a rendőrök, mint az igazoltatáskor kiderült, mindkét sofőr jogosítvány nélkül vezetett. Egy 34 éves szalacsi férfit is elkaptak a rendőrök, ő felfüggesztett jogosítvánnyal ült volán mögé. Mindegyik esetben eljárást indítottak.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!