Katasztrófavédelem

2023.03.23. 15:08

Megsemmisítették a lövedékeket

Fel nem robbant lövedékeket, lőszereket semmisítettek meg a Bihar megyei katasztrófavédelem tűzszerészei Harangmezőn.

Forrás: ISU

BN-összeállítás

Az elmúlt hat hónapban a katasztrófavédelem tűzszerészeit 15 esetben riasztották fel nem robbant, világháborús lőszerek eltávolításáért. A bevetések során a tűzszerészek 28 tüzérségi lövedéket, egy hajító bombát, egy gránátot, valamint 62 töltényt és lőszerelemet azonosítottak, gyűjtöttek össze és raktároztak el biztonságos körülmények között. A 92 lőszer és lőszerelem megsemmisítését március 23-án 8 és 13 óra között hajtották végre.

Tekintettel arra, hogy a két világháborúból származó, fel nem robbant lőszerek nagy részét a lakosság mezőgazdasági vagy építési munkálatok során fedezi fel, a Bihar megyei katasztrófavédelmi felügyelőség a biztonság érdekében a következő intézkedések betartására kér mindenkit: amennyiben fel nem robbant lőszert találnak, értesítsék a tűzszerészeket a 112-es segélyhívó számon, időközben ne érintsék vagy mozgassák meg azt, hanem biztosítsák a területet a szakemberek kiérkezéséig. Tilos belépni arra a területre, ahol fel nem robbant lőszereket fedeztek fel, nem lehet gépi vagy kézi ásatásokat, földjavítási munkálatokat végezni, nyílt lángot használni vagy járművel közlekedni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!