Kék hírek

2023.02.06. 14:35

Rendőrségi hírek Bihar megyéből

Illusztráció

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közúti rendőrei február 3–5. között átfogó ellenőrző akciókat hajtottak végre, amelyek során 794 büntetést szabtak ki, összesen 328.120 lej értékben. A büntetések mellett kiegészítő intézkedésként 95 jogosítványt és kilenc forgalmi engedélyt vettek el. A büntetések közül 549-et gyorshajtás miatt, 76-ot a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, 24-et szabálytalan előzésért, hármat ittas vezetésért, hármat elsőbbségadás elmulasztásááért adtak. Öt kerékpárost is megbüntettek, valamint további 116 szankciót szabtak ki egyéb közúti kihágások miatt.

Jogosítvány nélkül. Február 3-án 16.40 óra körül a 108H megyei úton Feketeerdőnél (Pădurea Neagră) a rendőrök elfogtak egy 35 éves papfalvai (Popești) férfit, aki jogosítvány nélkül vezetett egy haszongépjárművet. Továbbá a szondáztatáskor kiderült, hogy a férfi légalkoholszintje 0,27 mg/l volt. Ittas vezetés miatt eljárás indult ellene. Ezen felül a haszongépjárműben három köbméter tűzifát szállított a szükséges dokumentumok nélkül. A férfit a rendőrök januárban már elkapták, amikor szintén jogosítvány nélkül szállított illegálisan tűzifát. A 35 éves sofőrt 24 órás őrizetbe helyezték, továbbá 1000 lejre büntették a papírok nélkül szállított tűzifa miatt.

Felfüggesztett jogosítvány. Február 5-én 00.10 óra körül a 108/I megyei úton Esküllőnél (Aștileu) a rendőrök elfogtak egy 27 éves kisősi (Aușeu) férfit, aki felfüggesztett jogosítvánnyal vezetett. Eljárás indult ellene.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!