Kék hírek

2023.01.20. 12:28

Gyalogosokat és kerékpárosokat is büntettek a rendőrök

Illusztráció

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közúti rendőrei január 19-i ellenőrző akciójuk során 91 büntetést szabtak ki összesen 34.440 lej értékben. A büntetések mellett kiegészítő intézkedésként 22 jogosítványt és egy forgalmi engedélyt vettek el. A büntetések közül 12-őt az elsőbbségadás elmulasztásáért, négyet szabálytalan előzésért szabtak ki, ezeken kívül 35 gyalogost és 19 kerékpárost is megbüntettek, valamint további 20 szankciót szabtak ki egyéb közúti kihágás miatt.

Jogsi nélkül, ittasan. A közúti rendőrök megállítottak egy 19 éves vársonkolyosi fiatalembert január 19-én 16.20 óra körül a 764-es megyei úton Kalotánál (Călățea). Az igazoltatáskor kiderült, hogy a sofőr nem rendelkezett a vezetett jármű kategóriájának megfelelő jogosítvánnyal. Továbbá a helyszínen elvégzett drogteszt is pozitív lett, így felmerült a gyanú, hogy a sofőr pszichoaktív szerek hatása alatt ült a volán mögé. A férfitől vérmintát vettek, hogy megállapítsák a drog jelenlétét a szervezetében. Az ügyben eljárás indult.

Hamis rendszám. A margittai rendőröket arról értesítették január 19-én 15.07 órakor, hogy a 121-ees községi úton Sebesújfalunál (Bistra) közúti baleset történt. A rendőrök a helyszínen azonosították a balesetet okozó gépjármű sofőrjét, egy 43 éves biharhosszúaszói (Husasău de Tinca) férfit. A helyszíni vizsgálatokból kiderült, hogy a sofőr miközben a 121-es úton haladt, áttért a szembejövő sávba, majd az árokba hajtott és nekiment egy villanyoszlopnak is. Személyi sérülés nem történt. Az igazoltatáskor kiderült, hogy a járműre szerelt rendszámtábla egy másik autóhoz tartozik, továbbá az is, hogy a férfi nem rendelkezik jogosítvánnyal. Szondáztatáskor az is kiderült, hogy a sofőr ittasan ült a volán mögé, légalkohol szintje 0,50 mg/l volt, vérvizsgálatot is végeztek a véralkoholszint megállapításáért. Az ügyben büntetőjogi eljárás indult, a nyomozást folytatják.

Jogsi nélkül. A közúti rendőrök egy 22 éves kótligeti (Cotliget) fiatal férfit állítottak meg január 19-én 21 óra körül a 195-ös községi úton Kótligetnél, akiről az igazoltatáskor kiderült, hogy jogosítvány nélkül vezette gépjárművét. Az ügyben eljárást indítottak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!