Kampány

2020.11.21. 11:15

A vonatos szelfik, fotók veszélyeire hívják fel a figyelmet

Forrás: Rendőrség

A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának ,,A vonaton készült szelfik nem lájkokat gyűjtenek be, hanem életeket vesznek el” elnevezésű kampánya 2020 júliusa és 2020 januárja között zajlik. A kampány célja megelőzni a vonatos szelfiket, tehát a vonatokon, síneken, állomásokon készült szelfik, fotók készítését, ugyanis ezek a helyek veszélyesek lehetnek.

A szelfik vagy egyszerű fotók készítése közben mind a fotóalany, mind a készítő veszélyben lehet, akár áramütésről van szó, akár egy közeledő vonatról, extrém esetekben akkor is szoktak képeket készíteni, miközben a vonat halad, ha valaki leesik, az életébe kerülhet. A rendőrök azzal érvelnek, hogy egy közösségi médiába feltöltött fotó nem ér annyit, hogy valaki az életét veszélyeztesse.

A rendőrök a váradi és a Bihar megyei állomásokon szórólapokat osztottak, és tájékoztatást nyújtottak a kampányról, a vonaton utazókat szintén tájékoztatták, a fotókészítés mellett a lopások megelőzéséról is szó esett. A Román Vasúttársaság is részt vesz a kampányban, ezért engedélyt adott arra, hogy egy vagonon hirdessék a kampányt. Ez a vagon a Bukarest– Kolozsvár–Szatmárnémeti vonalon halad. A rendőrök tovább folytatják a figyelemfelhívó, megelőzési jellegű kampányt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!