Balesethullám

2020.01.15. 10:28

Csúszós utak és felelőtlen sofőrök

A megye több településén okozott gondot az elmúlt napokban a jeges, fagyos út, illetve a sűrű köd, mely jelentősen csökkentette a látási viszonyokat. A hét balesetek sorával kezdődött, az időjárási körülmények mellett azonban a sofőrök figyelmetlensége, felelőtlensége is hozzájárult ehhez.

Berettyókirályin (Chiraleu) hétfőn reggel 8 óra körül rögtön két közúti baleset is történt, a 280-as jelzésű községi úton. Egy 40 éves margittai nő elvesztette az uralmat a jármű felett és az útszéli sáncba hajtott. Megsérült a sofőr, valamint egy 53 éves női utas, kórházba szállították őket. Körülbelül negyedórával később ugyanazon az útszakaszon egy 55 éves margittai férfi hasonló okok miatt szenvedett autóbalesetet, ráadásul neki is ütközött a fentebb említett autónak. A férfi könnyebb sérüléseket szenvedett, őt is kórházba szállították.

Szintén a reggeli órákban, egy másik településen, Illyén (Ciumeghiu), a 709/E jelzésű megyei úton két személyautó ütközött össze a jeges úton. Az első autót egy 60 éves helyi lakos vezette, egy kanyarban a másik sávra sodródott, ahol ütközött egy személyautóval, amelyet egy 34 éves, szintén helyi férfi vezetett. A balesetben könnyebben megsérült egy 45 éves helyi nő, az első autó utasa. A reggeli balesethullám ezzel még nem ért véget, ugyanis Gyegyesényben (Ghighişeni), a 241-es jelzésű községi úton egy 28 éves belényesi férfi egy kanyarban egy kisbusznak ütközött személyautójával. A második járművet egy 51 éves vaskohsziklási férfi vezette, szabályosan. A balesetben megsérült a személyautó sofőrje, valamint egy 12 éves, rényi (Rieni) kiskorú lány, aki a kisbusszal utazott; mindkét személyt kórházba szállították. Terjén (Tria) is volt közúti baleset hétfő reggel: egy 49 éves szentmártoni férfi egy személyautóval haladt, amikor egy kanyarban frontálisan ütközött egy szemből érkező személygépkocsival, amelyet egy 61 éves felsődernai férfi vezetett. A balesetben a második autó három utasa sérült meg, mindannyian kórházba kerültek. Mindegyik ügyben vizsgálat zajlik.

Nemcsak a fagyos utak és a gyorshajtás miatt volt baleset hétfő reggel, hanem elsőbbségadás elmulasztása miatt is. Nagyváradon egy kereszteződésben ütközött össze két személyautó: az elsőt egy 76 éves váradi férfi vezette, aki nem adott elsőbbséget, emiatt ütközött össze egy másik gépkocsival, amelyet egy 35 éves helyi nő vezetett. A második autó sofőrje és egy 61 éves női utasa könnyebb sérüléseket szenvedett. Az ügyben további vizsgálat folyik.

 

Borítókép: Berettyókirályin nemcsak az árokba csúsztak,

hanem ütköztek is az autók (Facebook/Info trafic jud. Bihor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!