Labdarúgás

2022.12.07. 17:05

Végleg elbúcsúzhat a berlini csapattól a Dárdai család

A legfrissebb hírek alapján Dárdai Márton elhagyhatja a Bundesliga 15. helyén szerénykedő Hertha Berlint. A védőjátékos a mostani idényben mindössze hét tétmérkőzésen jutott szerephez a berlini labdarúgócsapatban. A Bors információi szerint a német U21-es válogatottat télen a Bundesliga-tabellán 10. helyezett Mainz szerződtetné.

Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője csapatának az RB Leipzig ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott mérkőzése előtt, 2021. szeptember 25-én Lipcsében

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Filip Singer

A Marco Rossi magyar szövetségi kapitány által is évek óta figyelemmel kísért Dárdai Márton a koronavírus terjedése idején, 2020 tavaszán valósággal berobbant a Hertha kezdőcsapatába. A berlini szurkolók rögtön az idény legjobbjának választották meg, a német lapok Bundesliga-sztárként áradoztak róla. Kisebb-nagyobb sérülései és a klub már-már nevetséges edzőváltásai azonban keresztbe tettek neki. A legújabb trénernél, a Dárdai Pálnál sokkal rosszabb mérleggel bíró Sandro Schwarznál ősszel csak hét bajnokin játszott, legtöbbször csereként, összesen 175 percet – pedig eközben az Európa-bajnoki címvédő német utánpótlás-válogatott erősségévé nőtte ki magát.

Tavaly a legidősebb Dárdai fiú, Dárdai Palkó szerződött haza, a MOL Fehérvárhoz (a 23 éves szélső novemberben már a magyar válogatottban is bemutatkozott), majd az édesapát menesztették a kispadról. Sőt, közös megegyezéssel, sajtóhírek szerint eurómilliós nagyságrendű végkielégítéssel az utánpótlásedzői határozatlan idejű szerződését is felbontották, így most csak az emlékek kötik a Herthához. 

Dárdai Pál volt a Hertha Berlin vezetőedzője, és a berlini Bundesliga-csapatot 1997 óta szolgáló magyar klublegenda mindhárom sarja a kék-fehéreknél játszott. Könnyen lehet, hogy januártól már csak a legfiatalabb, a német U17-es válogatott Bence marad hírmondónak, de ő 16 éves létére természetesen még nem a profiknál. Ezzel kapcsolatos további érdekességek a Bors cikkében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!