Krimi

2023.07.10. 07:25

A falunapon ért áramütés egy 2 éves kisfiút

Az üzemeltető egy 14 éves kislányra bízta a körhintát, miközben ő lerészegedett.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Delpixel

A gyermeki öröm helyett sikoly hallatszott a szlovákiai Felsőkorompán tartott falunapi rendezvényen. A kisgyerekek részére a község körhintákat is beüzemelt a jeles napra. A két éves Mátyás szüleivel ment ki a faluba, és látta, ahogy a többi gyerek hintázik, ezért ő is kedvet kapott hozzá - írja a Bors.

Szülei egy teljesen hétköznapi körhintára ültették fel két és fél éves kisfiukat. Amikor viszont a kisfiú hozzáért a hinta lánc részéhez, áramütés érte és felsikoltott. Édesanyja odarohant, hogy megnyugtassa, mert nem tudta, mi történt, ekkor azonban rajta is keresztülfutott az áram.

Az anya is megsérült

Édesanyja azonnal rohant megnyugtatni a kisfiát, viszont amikor hozzáért, ő is megérezte az áramütést. A kis Mátyást ezután mentővel, rendőri kísérettel kórházba szállították, majd két napon keresztül megfigyelték. Szerencsére nincs életveszélyben.

 

Előtte állítólag többen ültek a hintán, de velük nem történt semmi. Hétfőig kórházban voltak mindketten, Mátyáska is és az anyukája is

 

– mesélte el a Borsnak egy falubeli hölgy.

A kezelő puffogott 

A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a tulajdonos nem foglalkozott a körhinta üzemeltetésével: egy 14 éves gyerekre bízta. A kezelő állítólag részeg volt.

 

A rendőrök megszondáztatták a hinta üzemeltetőjét, aminek az eredménye pozitív lett: 0,23 ezrelék volt a leheletében

 

 – mondta Mária Linkešová, a nagyszombati regionális rendőrség szóvivője.

 

A helyiek úgy tudják, azért történhetett meg ez a szerencsétlenség, mert a körhinta nem volt leföldelve. Beáta lapunknak elmondta, hogy másnap a férfi gyorsan összepakolt, majd elmenekült a faluból.

 

A körhinta működésével kapcsolatos minden dokumentumot ellenőrizni fognak  – tette hozzá a rendőrség szóvivője. A balesetet gondatlanságból elkövetett általános veszélyeztetés bűncselekményeként vizsgálják a rendőrök..

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában