Ukrán válság

2022.11.17. 15:09

Ismét érkezik hazánkba az olaj a Barátság kőolajvezetéken

Csütörtök délután kettő óra körül a korábbi fennakadások ellenére már érkezett kőolaj Magyarországra – írja a Világgazdaság.

Egy dolgozó a Mol Nyrt. százhalombattai Dunai Finomítójában

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Szijjártó Péter szerdán a Facebookon jelentette be, hogy a műszaki munkálatokat sikerült olyan mértékben elvégezni, hogy a kőolajszállítás Magyarország irányába hamarosan újraindul – emlékeztet híradásában a gazdasági lap. A külgazdasági és külügyminiszter korábban azt is közölte, hogy

Magyarország energiaellátása akkor sem volt veszélyben, amikor a kőolajvezetéken nem jött olaj, mivel jelentős készletekkel rendelkezik az ország.

Kedd este, a Lengyelországot ért rakétabecsapódásokat követően kiderült, hogy rakétatalálat érte az áramellátót is a fehérorosz–ukrán határon, a Barátság kőolajvezeték azonban nem sérült meg. Herman Haluscsenko ukrán energetikai miniszter a Facebookon közölte, hogy az átfogó orosz rakétatámadás az Ukrajnával szomszédos több ország energiarendszerére is hatással volt. Kiemelte, hogy az energiarendszer elleni mostani támadás volt a legsúlyosabb a háború kezdete óta.

Korábban a Világgazdaság megírta, hogy a hazai, három hónapra elegendő stratégiai tartalékon felül általában a finomítóknak is van egy 30 napos tartalékuk, hogy a finomítás zökkenőmentes legyen, s ez így van Százhalombattán is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában