Kiváló lehetőségekkel bíró régió

2022.05.11. 09:35

Tovább erősödnek a magyar–marokkói gazdasági kapcsolatok

Magyarország és Marokkó kereskedelme negyedével erősödött az elmúlt évben, a térség növekvő gazdasága komoly lehetőséget kínál a magyar cégeknek – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter, miután marokkói kollégájával, Nadia Fettah Alaoui gazdasági és pénzügyminiszterrel tárgyalt a Pénzügyminisztérium (PM) szerdai közleménye szerint.

A magyar tárcavezető emlékeztetett: 

Marokkó hazánk 3. legfontosabb kereskedelmi partnere Afrikában Egyiptom és a Dél-afrikai Köztársaság után 

– írták.

A Magyarország és Marokkó közötti kereskedelem volumene tavaly elérte a 260 millió dollárt, ez 24 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest – ismertette Varga Mihály, hozzátéve, hogy Marokkó Magyarország 54. kereskedelmi partnere, exportunkban a 48., importunkban az 56. helyet foglalja el.

Mint fogalmazott: 

A régióban komoly lehetőség mutatkozik az innovatív megoldásokkal, technológiákkal és termékekkel megjelenő magyar cégek számára. Jelentős a magyar kivitel a villamos gépek és berendezések, valamint a járművek területén – ismertette.
Hozzátette: további lehetőségeket látnak a kapcsolatok fejlesztésében a vízgazdálkodás, a mezőgazdasági és élelmiszertechnológiák, az energetika és az ingatlanfejlesztés terén. Az együttműködési területek tovább bővülnek a két ország adó- és vámhatóságai között tavaly létrejött partnerségnek, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Marokkói Vállalkozások Szövetsége között hamarosan létrejövő új Marokkói–Magyar Üzleti Tanácsnak köszönhetően.

Varga Mihály pénzügyminiszter az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank közgyűlésére utazott Marokkóba – áll a közleményben.

Borítókép: Varga Mihály pénzügyminiszter (MTI/Balogh Zoltán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában