a munka világa

2021.10.01. 12:10

Újraindul az ÉVOSZ hazahívó börzéje

Bajorországban indítja újra hazahívó börzéjét az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), amely versenyképes bérek ígéretével, cégalapítási támogatási lehetőségekkel, stabil ágazati jövőképpel és az új otthonteremtési támogatások bemutatásával csábítja haza a külföldön dolgozó több tízezer építőipari szakembert – írta pénteki számában a Világgazdaság.

A lapnak Nagy Lajosné, az ÉVOSZ ügyvezetőigazgató-helyettese elmondta:

a hazatérésre ösztönző rendezvényekkel nem a magyarországi cégek megbízásából, velük szerződésben kint dolgozó 17 ezer magyar munkavállalót célozzák meg, hanem azt a mintegy 30 ezer főre becsülhető szakmunkást és mérnököt, akik német vállalkozásokkal vannak kapcsolatban.

A cikk szerint a jelenleg több mint 360 ezer munkavállalót foglalkoztató magyar építőipari ágazatban gyakorlatilag minden szakterületre keresnek embereket, szakmunkásokat és szakmérnököket mindenképpen, ezen belül a magas- és mélyépítésbe, a szerelőiparba és a tervezőirodákba egyaránt hazavárják a külföldön dolgozókat.

A hazahívó rendezvénysorozat első állomása Münchenben lesz november 11-én, az eseményhez nemcsak személyesen, hanem online formában is lehet majd csatlakozni.

Az ÉVOSZ 2019-ben indította el hazahívó börzéjét, amely ugyancsak Münchenben debütált, majd Amszterdamban folytatódott, a koronavírus-járvány miatt azonban félbemaradt a rendezvénysorozat. Közben épp a pandémia miatti korlátozások nyomán sok külföldön dolgozó hazatért és itthon is maradt – olvasható a Világgazdaságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában