Zseniális hangulat

2024.06.15. 12:50

Magyar szurkolók ezrei vonultak Kölnben (videó)

Elképesztő tömeg Kölnben! A mérkőzés előtt több ezer magyar drukker gyűlt össze a német város utcáin a Carpathian Brigade szurkolói csoport vezetésével.

MW

Több ezer magyar szurkoló indult Köln belvárosából a stadionba

Forrás: Facebook

Legalább ötezer magyar szurkoló vonult kora délután szervezett keretek között a 15 órakor kezdődő Magyarország-Svájc Európa-bajnoki csoportmérkőzés helyszínére, a kölni RheinEnergie Stadionba. A drukkerek az arénától nagyjából két kilométernyi távolságban lévő téren gyülekeztek, majd rendőrségi kísérettel sétáltak el a találkozónak otthont adó létesítményhez.

Már a gyülekező ideje alatt, még a menet indulását megelőzően felcsendültek a jól ismert szurkolói rigmusok, így többek között a Ria, ria, Hungária, a Hajrá, magyarok!, valamint a 2016-os Eb-szereplés óta hagyományossá vált Az éjjel soha nem érhet véget című dal.

A rendőrség néhány alkalommal felszólította a csoportot arra, hogy pirotechnikai eszközöket ne használjanak, miközben az indulásig egyfolytában érkeztek a drukkerek a menet végéhez. 

A többezer fős tömeg nagyjából 12.30-kor indult el a stadion irányába, ahova közben megérkeztek a főszereplők, így a magyar és a svájci válogatott tagjai is. 

A környező utcákban lépten-nyomon kisebb-nagyobb magyar szurkolói csoportokba lehetett botlani, akik a vendéglátó egységekben készültek a meccs kezdetére.

Több ezer magyar szurkoló indult Köln belvárosából a stadionba.

A városi közlekedés szinte teljesen megbénult. Az autók az utakon a dugóban rekedtek. Tömegközlekedéssel sem volt egyszerűbb eljutni a stadionhoz. Egy magyar szurkolókkal teli villamost azért fordítottak vissza, mert az emberek nem tudtak leszállni a járműről, akkora volt a tömeg – adta hírül az Origo.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán osztott meg egy videót a magyar szurkolók vonulásáról:

Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója is bejelentkezett Kölnből a Facebook-oldalán

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában