ERDON Országos hírek

2019.08.06. 08:50

Az USR ellenzi a költségvetés-kiigazítás tervezetét

Határozottan ellenzi a költségvetés-kiigazítás tervezetét a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), és azt kéri a kormánytól, hogy ne vegyen el az egészségügynek, oktatásnak vagy szállításnak eredetileg kiutalt büdzséből.

Határozottan ellenzi a költségvetés-kiigazítás tervezetét a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), és azt kéri a kormánytól, hogy ne vegyen el az egészségügynek, oktatásnak vagy szállításnak eredetileg kiutalt büdzséből.

,,A koalíció vezetőinek ma kellene összeülniük, hogy a költségetés-kiigazítást megvitassák. Dăncilă és Teodorovici meglátásában a költségvetés-kiigazítás kevesebb elkölthető pénzt jelent az iskolákra, kórházakra és autópályákra. Teljességgel felelőtlennek kell lenned ahhoz, hogy a román állam legsebezhetőbb területeitől pénzt vonjál meg. Cinizmusról és az adófizhetők iránti megvetésről árulkodik, amikor egy olyan országban, amelyben nincs egy európai standardoknak megfelelő, égési sérülteket ellátó kórház, pénzt veszel el az egészségügytől, ahol az iskolát idő előtt elhagyó gyerekek száma emelkedőben van, pénzt vonsz meg az oktatástól, abban az országban, amely az EU-ban a legkevesebb sztrádával rendelkezik, összegeket veszel el a szállítástól" - szögezi le Facebook-bejegyzésében az USR.

Az alakulat képviselői felróják ugyanakkor Răzvan Cuc szállítási miniszternek, hogy kevesebb mint egyharmadát költötte el a tárcának kiutalt büdzséből, miközben románok tízezrei veszítik életület a minden kritikán aluli állapotban levő közutak miatt.

Ennek legfőbb oka pedig a hozzá nem értés és a nemtörődömség, főként, mert ezeket a pénzeket nem tudod saját célra felhasználni - áll a bejegyzésben.

Az USR megemelíti még, hogy Eugen Teodorovici pénzügyminiszter nem akarja közzétenni a költségvetés-kiigazítás tervezetét, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) pedig tett egy lépést hátrafelé és nem hajlandó felelősséget vállalni a tervezetért.

Mindezért az USR határozottan ellenzi a költségvetés-kiigazítás tervezetét és felszólítja a Dăncilă-kormányt, hogy tegyen bizonyságot felelősségről, és ne vonja el a pénzt az életbevágóan fontos területektől, melyektől az állampolgárok és a román állam fenntartható fejlődése függ. Ha pedig a jelenlegi kormány nem képes az állampolgárok érdekében kormányozni, akkor Dăncilă miniszterelnök és kabinete adják be lemondásukat és hagyjanak másokat kormányozni, akik hozzáértőbbek - írják az USR képviselői.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!