ERDON Országos hírek

2019.09.23. 18:58

Meghalt a gyilkossággal gyanúsított holland férfi

A hétfő kora esti hírek szerint egy közúti balesetben életét vesztette az a 47 éves holland férfi, akit a 11 éves, Dâmboviţa megyei kislány meggyilkolásával gyanúsítanak: a nyomozáshoz közelálló források szerint egy személyautóval belehajtott egy teherautóba.

A hétfő kora esti hírek szerint egy közúti balesetben életét vesztette az a 47 éves holland férfi, akit a 11 éves, Dâmboviţa megyei kislány meggyilkolásával gyanúsítanak: a nyomozáshoz közelálló források szerint egy személyautóval belehajtott egy teherautóba.Röviddel ezt megelőzően az Agerpres hírügynökség arról tájékoztatott: átvette a legfőbb ügyészség a vasárnap holtan megtalált, Dâmboviţa megyei 11 éves lány ügyét, aki pénteken, az iskolai órák után tűnt el. „Figyelembe véve az ügy bonyolultságát, a legfelsőbb ügyészség átvette a Dâmboviţa megyei Gura Şuţii településről származó lány meggyilkolásának ügyét” – tájékoztatott a legfőbb ügyészség. A nyomozáshoz közel álló források szerint egy holland állampolgár a fő gyanúsított az ügyben: ellene emberölésért, szexuális agresszióért és fogva tartásért indítottak bűnvádi eljárást.

Matei Georgeta Camelia, a Dâmboviţa megyei törvényszék ügyészségének szóvivője szerint a lány erőszakos halállal halt meg, de az esetleges szexuális erőszak nyomait a laboratóriumi elemzések után tudják majd igazolni. A holland hatóságok készen állnak együttműködni a román partnerekkel az ügyben, tette közzé hétfőn Facebook-bejegyzésében a holland nagykövetség. „A Holland Királyság nagykövetsége nagy sajnálattal vette tudomásul a Gura Şuţii-i kislány tragikus halálát. A holland hatóságok készen állnak segítséget nyújtani román partnereiknek. A két ország rendőrsége és az igazságszolgáltatási szervek közvetlen kapcsolatban állnak” – üzeni a Facebookon a bukaresti nagykövetség. A Dâmboviţa megyei rendőr-főkapitányság vasárnap sajtótájékoztatón bejelentette, hogy van egy fő gyanúsítottja az ügyben, egy külföldi állampolgár.

A Dâmboviţa Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) vasárnap közölte, hogy holtan találtak rá a mezőn arra a 11 éves Dâmboviţa megyei lányra, aki pénteken elment iskolába, és többé nem tért haza. A kislány keresésében több mint 200 személy vett részt: rendőrök, tűzoltók, csendőrök és falubeliek. Az akcióban drónokat és egy helikoptert is bevetettek. A nyomozók azt nyilatkozták, hogy a holttestet egy műanyag fólia alatt találták meg, a lány testén erőszakra utaló nyomok voltak. A fő gyanúsított egy bérelt személygépkocsival közlekedett, amelyet a nyomozók megtalálták az autókölcsönző cégnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!