ERDON Országos hírek

2018.10.23. 13:03

Concordia: A minimálbér megalapozatlan emelése a feketemunkát ösztönzi

A Concordia Munkáltatói Szövetség (CPC) nem ért egyet a kormány azon szándékával, hogy november 1-jétől emelje a minimálbért.

A Concordia Munkáltatói Szövetség (CPC) nem ért egyet a kormány azon szándékával, hogy november 1-jétől emelje a minimálbért.

 

A kabinet nem veszi figyelembe az átláthatóság és a kiszámíthatóság követelményét a minimálbér megállapításában, és nincs tekintettel a konkrét gazdasági helyzetre - írja a CPC által kedden az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott közleményben.

Mindannyian szeretnénk, hogy nőjenek a bérek (...), de felhívjuk a figyelmet arra, hogy a minimálbér megalapozatlan emelése a feketemunkát ösztönzi, és több ezer munkahely megszűnéséhez vezethet, arról nem is beszélve (...), hogy a bérek könnyelmű és fenntarthatatlan emelése inflációt és egyéb egyensúlyzavarokat okoz, amelyek jeleit máris tapasztaljuk a gazdaságban - vélik a szövetség képviselői.

Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter azt írta szombaton egy Facebook-bejegyzésben, hogy az Országos Előrejelzési Bizottság által közölt adatok elemzése után felmerült annak a lehetősége, hogy a minimálbér még idén nőjön, és bevezessék a diplomás minimálbért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!