ERDON Országos hírek

2018.08.03. 15:56

A rendőrség javasolni fogja a PSD-t sértő rendszámtáblával közlekedő sofőr ellen indított eljárás lezárását

A közlekedésrendészet pénteken közölte, hogy javasolni fogja az eljárás megszüntetését annak a férfinak az ügyében, aki Svédországban készíttetett, személyre szabott rendszámtáblával ellátott gépkocsit vezetett.

A közlekedésrendészet pénteken közölte, hogy javasolni fogja az eljárás megszüntetését annak a férfinak az ügyében, aki Svédországban készíttetett, személyre szabott rendszámtáblával ellátott gépkocsit vezetett. A rendőrség közölte az AGERPRES hírügynökséggel, hogy a nemzetközi rendőrségi együttműködés értelmében a Román Rendőrség át fogja adni a svéd hatóságoknak a személyre szabott, trágár kifejezést tartalmazó rendszámtáblákat, amelyeket 2018. július 31-én tartott vissza, ugyanis ezeket bevonta a kibocsátójuk. Ugyanakkor a bukaresti rendőrség közlekedésrendészeti osztálya javasolni fogja az ügyben illetékes ügyészségnek az eljárás megszünetését - teszi hozzá a közlemény.

A rendőrség arról is tájékoztatott, hogy a kérdéses személygépkocsival csak abban az esetben lehet közlekedni, ha arra az állandó rendszámtábláit szerelik fel.

A közlekedésrendészet hétfőn azt hozta nyilvánosságra, hogy Răzvan Ştefănescu ellen büntetőjogi eljárás indult a büntető törvénykönyv 334-es cikkelyének negyedik bekezdése alapján, amely leszögezi: Az, aki közúton olyan gépjárművet vezet vagy pótkocsit vontat, amelynek rendszámtábláit vagy nyilvántartási számtábláit visszavonták, illetve olyan, más államban bejegyzett járművet, amely nem rendelkezik közlekedési joggal Románia területén, 6 hónaptól 2 évig terjedő szabadságvesztéssel vagy pénzbírsággal büntetendő.

Ioan Buda országos rendőrfőparancsnok szerdán azt mondta, hogy Răzvan Ştefănescu a rendszámtáblákat tekintve legálisan lépett Románia területére, a szükséges dokumentumok felmutatásával. Az más kérdés, hogy az a rendszámtábla erkölcstelen és vulgáris volt - mondta Buda. Hozzátette ugyanakkor: a svéd hatóságok közölték a román rendőrséggel, hogy a személyre szabott rendszámtáblák csak Svédország területén érvényesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!