ERDON Országos hírek

2017.07.25. 18:11

Halálos áldozatokat követelő baleset - FRISSÍTVE: A sofőr elaludt vezetés közben

A belügyminiszter is megerősítette: román állampolgárok szenvedtek balesetet Biharkeresztesnél. Hárman meghaltak, hatan kórházba kerültek, közülük ketten kritikus állapotban vannak.

A belügyminiszter is megerősítette: román állampolgárok szenvedtek balesetet Biharkeresztesnél. Hárman meghaltak, hatan kórházba kerültek, közülük ketten kritikus állapotban vannak.

Kilenc román állampolgár tartózkodott abban a kisbuszban, mely kedden hajnalban a borsi határátkelő felé tartva egy kamionnal ütközött Biharkeresztesnél. A helyszínelés első adatai szerint a kisbusz hátulról ütközött a TIR-nek, a baleset következtében hárman (egy 41 éves és egy 52 éves nő, illetve egy 28 éves férfi) a helyszínen életüket vesztették. Hatan debreceni és berettyóújfalui kórházakba kerültek. Raed Arafat államtitkár nyilatkozata szerint közülük ketten kritikus állapotban vannak, négyen viszonylag könnyebb sérülésekkel megúszták a balesetet.

Hazafelé igyekeztek

A Bulgáriában forgalomba írt kisbusz utasai Nagy-Britanniából igyekeztek hazafelé, amikor járművük (helyi idő szerint) 4.40 órakor letért az úttestről és a 42-es út egyik pihenőjében parkolt kamionnal ütközött. Dobó Dénes, a Hajdú-Bihar megyei rendőrség szóvivője sajtóérdeklődésre elmondta: a sofőr elaludt vezetés közben, ez okozta a tragédiát. A helyszínelés helyi idő szerint 11.35 órakor fejeződött be, a forgalom visszaállt megszokott medrébe. Raed Arafat tudatta: tartják a kapcsolatot a debreceni orvosokkal, és ha azok lehetségesnek tartják, a sérülteket hazahozzák Romániába.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!