ERDON Országos hírek

2017.07.23. 17:13

A meggyilkolt rendőr emléke előtt tisztelegtek

Vasárnap az ország számos rendőr-főkapitányságán tisztelegtek Sorin Vezeteu rendőrfelügyelő-helyettes emléke előtt, akit a Suceava megyei Burdujeni település vasútállomásán csütörtök este szolgálat közben halálra késeltek.

Vasárnap az ország számos rendőr-főkapitányságán tisztelegtek Sorin Vezeteu rendőrfelügyelő-helyettes emléke előtt, akit a Suceava megyei Burdujeni település vasútállomásán csütörtök este szolgálat közben halálra késeltek.A Suceava megyei vasúti rendőrőrs szolgálatot teljesítő alkalmazottját hátba támadta a tettes, több késszúrást ejtve nyakán és testén. A szemtanúk szerint a rendőr igyekezett védekezni, de az elkövető nem kegyelmezett neki azután sem, hogy leesett a földre. A helyszínre kiérkező mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A gyilkosság után rövid időn belül elfogták a 23 éves gyanúsítottat, Ioan Beşát, aki hivatalos források szerint visszaeső bűnöző, és Spanyolországban testi bántalmazás miatt már volt börtönben. A tettes a közelmúltban érkezett vissza Romániába. A Suceava megyei rendőrség szóvivője, Ionuţ Epureanu szombaton azt nyilatkozta, a gyilkos nem tudta vagy nem akarta megindokolni a tettét. Mivel büntetett előéletű, és Spanyolországban is őrizetbe vették, elképzelhető, hogy a rendőrök elleni bosszúvágy hajtotta. Az előzetes letartóztatásáról szóló péntek délutáni bírósági tárgyaláson az derült ki: Beşa beismerte tettét, megbánást azonban nem tanúsított.

A 38 éves rendőr két gyermeket hagyott árván. Utolsó útjára több ezren kísérték vasárnap: a suceavai templomban tartott szertartás után szülőfalujában, Dumbrăveniben, katonai tiszteletadással temették el.

[embed]]

Az elhunyt rendőr tiszteletére tartott megemlékezés során a Bihar megyei Rendőr-felügyelőség Aradi úti székhelyén egy percig több rendőrautó szirénája és lámpái működtek, míg a rendőrök tisztelegve emlékeztek meg elhunyt kollégájukról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!