ERDON Országos hírek

2017.06.08. 12:18

Több mint 100 tűzoltó segített az elmúlt 24 órában az esőzések és viharok okozta károk elhárításában

Országos szinten több mint 100 tűzoltó segített az elmúlt 24 órában a nagy mennyiségű csapadék és a viharos erejű szél okozta károk elhárításában - tájékoztat közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU).

Országos szinten több mint 100 tűzoltó segített az elmúlt 24 órában a nagy mennyiségű csapadék és a viharos erejű szél okozta károk elhárításában - tájékoztat közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU).Eszerint az ország tíz megyéjében, köztük Kolozs, Hunyad, Szilágy és Temes megyében is a katonai tűzoltók közbelépésére volt szükség ahhoz, hogy kiszivattyúzzák a vizet az elárasztott udvarokról, pincékből. Emberi élet nem forgott veszélyben és számottevő anyagi károk sem keletkeztek - mutat rá a közlemény.

Az IGSU szerint az esőzések leginkább Kolozs megyét érintették: itt több mint 80 pincét árasztott el a víz, Temes megyében egy házból, négy udvarról és 15 pincéből kellett kiszivattyúzni a vizet.

Az Országos Meteorológiai Igazgatóság által közölt legfrissebb adatok szerint felhőszakadásra és viharokra vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetés van érvényben csütörtökön 23 óráig 28 megyében és a fővárosban. A figyelmeztetés az erdélyi megyékre is érvényes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!