ERDON Országos hírek

2010.07.07. 08:55

Megszorító intézkedések

<p>Azoknak a csecsemőknek, akik július 1 után születtek, már nem jár a 150 lej értékű babakelengye, illetve a 230 lejes egyszeri támogatás, s azok a párok, akik e dátum után kötnek házasságot, nem részesülnek a 200 eurós házassági támogatásban.</p>

Viszont a július elseje előtt született csecsemők részére augusztus 31-ig lehet igényelni a kelengyét és a támogatást, és az e dátum előtt házasodott párok is igényelhetik a 200 eurót. Továbbra is 200 lej marad a 2, illetve 3 éves korig járó gyermekpénz, s az ezt követően járó 42 lejes összeg sem változik. 15%-kal csökken viszont a gyermeknevelési pótlék, de nem csökkenhet 600 lej alá.

Továbbra is jár a legkisebb garantált jövedelem, s nem változnak a fogyatékkal élőknek fizetendő öszegek sem. Viszont a súlyosan fogyatékosokra, illetve a fogyatékos gyerekekre vigyázó személyi gondozók jövedelme csökken: az eddigi 750 lej helyett 600 lej lesz a bruttó fizetésük. A nagyváradi nyugdíjasok továbbra is ingyen utazhatnak a városon belüli tömegközlekedési eszközökön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!