ERDON Országos hírek

2010.02.11. 16:39

Féltik erdeiket a romániaiak

<p>A romániaiak az erdőpusztítást, és a környezetszennyezést tartják az ország legsúlyosabb környezeti problémáinak, derül ki a WWF Románia megbízásából tavaly novemberben készített felmérésből.</p>

A megkérdezett román állampolgároknak csupán a fele adományozna pénzt környezeti problémák megoldására, derül ki a Synovate társaság által a WWF (World Wide Fund for Nature) Románia megbízásából készített felmérésből, melynek során 889 18 és 64 év közötti személyt kérdeztek meg. Az adományozásra hajlandó személyek több, mint fele az erdők védelmére áldozna leginkább, de a hatékonyabb hulladékkezelést, és a Duna védelmét is nagyon fontosnak tartják. A megkérdezettek aggódásukat fejezték ki továbbá a levegő és a vizek szennyezése, az ipar általi szennyezés, a zöldövezetek, és a parkok hiánya, és egyes állatfajok kihalásának veszélye miatt.

Románia, Európában egyedülálló módon, 300 000 ha érintetlen, természetes állapotú erdővel rendelkezik. A WWF romániai programjainak egyik legfontosabb célja ezen erdők védelme egy olyan fenntartható erdőgazdálkodási terv elősegítése által, amely hosszú távú előnyöket nyújt mind az érintett lakosságnak, mind a környezetnek. A felmérésből az is kiderül, hogy a romániai lakosok nem tekintik Romániai számára környezetvédelmi prioritásnak a globális felmelegedés, és a klimatikus változások elleni küzdelmet.

Pándi Annamária

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!