ERDON Országos hírek

2008.10.31. 11:55

Változik a gyermeknevelési támogatás

<p>Traian Basescu államfő közzétette azt a törvényt, mely alapján változni fog az édesanyák gyermeknevelési támogatása, s a jövőben nem a meghatározott 600 lejt fogják kapni támogatásként, hanem szülés előtti fizetésük átlagának 85%-át.</p>

A törvényjavaslatot, melyet Lavinia Sandru képviselőnő terjesztett elő, a Képviselőház október hónap közepén szavazta meg. Mariana Campeanu, a Munkaügyi, Családügyi és Esélyegyenlőségi Minisztérium vezetője utólag hozzáfűzte: az összeget azon utolsó évi nettó jövedelem alapján fogják kiszámolni, amelyből az egészségbiztosítási járulékot fizetik, de az így kapott összeg nem lehet kevesebb, mint 600 lej. Ugyanakkor kiemelte: a gyermeknevelési támogatás összege nem az összes utolsó évi jövedelem 85%-a lesz, hanem a nettó fizetés átlagának 85%-a. A miniszterasszony adatai szerint Romániában 185 ezer édesanya dolgozik, és csak 20%-uknak van 1.100 lejnél magasabb havi jövedelme.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!