ERDON Országos hírek

2008.05.14. 10:34

Dacia Sandero, június végén

<p>Tobb mint egy éven át folyt a tervezés és kisérletezés a jellegzetes Dacia stílusjegyeket magán viselő hazai kisautó kialakítására, majd gyártására.</p>

Folyó év június végétől lesz kapható a Dacia Sandero személygépkocsi a hazai kereskedésekben, míg az autó bemutatójára már jövő hónap elején sort kerítenek a gyártók. Ugyanekkor a Logan Sedan új változatának bemutatását a tervezettnél valamivel későbbre halasztják – mondta Francois Fourmont, a Renault társaság romániai képviseletének vezérigazgatója. – A következő hetekben döntjük majd el, hogy a többi Dacia terméket (break, furgon, pick-up) szintén stílizáljuk-e és hogy arra mikor kerítünk sort - tette még hozzá Fourmont tegnap délelőtti sajtótájékoztatóján.

A Dacia Sandero a francia cégcsoport által Brazíliában és Argentinában forgalmazott Renault Sandero alapján készül. Az autó négy féle motorral (két benzin- és két Diesel motor) kerül majd piacra, és a legjobban felszerelt változat ára sem haladja meg a 9 500 eurót. Az új model különben az ötödik, amelyet a Renault és a Daciaközösen, a Logan Sedan, a Logan MCV (break), a Logan VAN (furgon) és a Logan Pick-Up (kisteherautó) után fejlesztett ki Romániában.

Szántó Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!